- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 8
- STOB recept
- Porce: 1.00
Dětem můžeme toust namazat polotučným nebo tučným tvarohem nebo tousty ještě lehce pomazat máslem.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chléb toastový celozrnný průměr | 44 |
Jablko | 30 |
Rozinky | 5 |
Tvaroh odtučněný průměr | 50 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 681 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 25,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Tvaroh ochutíme skořicí (a případně můžeme lehce osladit čekankovým sirupem nebo medem). Jablka si nakrájíme na tenké plátky nebo nahrubo nastrouháme. Toustový chléb potřeme skořicovým tvarohem, poklademe jablkem a posypeme rozinkami. Do toustu lze přidat i nasekané vlašské ořechy. Druhý toust také potřeme tvarohem a přiklopíme namazanou částí dolů. Zapečeme v toustovači.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.